30. toukokuuta 2014

Kosken konnun kauralastut

Kirjoittanut Inka

Sadepäivänä Kosken konnussa ei saatu paljon mitään aikaan, mutta saatiin kuitenkin kauralastuja. Tai jos tarkkoja ollaan, taikina oli levinnyt uunissa niin,  että ulos saatiin yksi iso kaurakeksi. Hetken näytti siltä, että Lauri jääkin ilman. :)




































50 g voita tai margariinia
2 dl kaurahiutaleita
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
1 kanamuna

Sekoita aineet keskenään. Tee taikinasta pieniä kasoja pellille. Paista 200 asteessa uunin keskitasossa. Lastut ovat valmiita, kun taikina on levinnut uunissa ja lastut ovat kullanruskeita. Anna jäähtyä.

Kokeilen tähän reseptiin usein erilaisia kaurahiutaleita. Kaapista löytyy aina esimerkiksi rusinoilla ryhditettyjä annospuuroja tai muita jänniä sekoituksia. Tällä kertaa käytin mysliä, jossa täysjyväkauraa ja marjoja. Leseen valinta voi vaikuttaa kauralastun lopulliseen koostumukseen, mutta yleensä nämä kokeilut onnistuvat hyvin.

Resepti on todettu toimivaksi jo lapsena. Näinä päivinä vihkoon kirjatusta ohjeesta on vaikeuksia saada selvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti